close

Services

Alle oplossingen voor gevelrenovatie in één tool (www.renovatieoplossingen.be)

De renovatiemarkt blijft aan terrein winnen. Daarom biedt Wienerberger u met zijn renovatietool een schat aan informatie en inspiratie voor een geslaagde gevelrenovatie. Deze online renovatiegids biedt u als bouwprofessional een pak handige hulpmiddelen:

Test uw steencombinatie live op de Brick-mix™ Simulator

U twijfelt nog of uw stenenpatroon of kleurencombinatie werkt op een groter oppervlak? Kom ze testen op de Brick-mix™ Simulator in onze showrooms!

Zo bent u 100% zeker van uw keuze en kunt u uw ontwerp meteen glashelder voorstellen aan uw opdrachtgever en aan de aannemer, die makkelijk aan de slag kan met onze op maat samengestelde pallets.

De Wienerberger Brick-mix service … en u bent zo vertrokken

  • Kies tot 4 verschillende soorten stenen.
  • Kom uw ideale stenencombinatie testen in onze showrooms.
  • De Brick-mix™ software berekent de samenstelling van de pallets.
  • Onze site in Kortemark plaatst de stenencombinatie volgens de gewenste Brick-mix op de pallets.
  • Uw gemixte pallets worden geleverd op de werf, waar de aannemer meteen aan de slag kan (zonder onnodige overschotten).

De Brick-mix™ Simulator gebruiken kan na eenvoudige afspraak met uw commercieel adviseur. Hij zal ervoor zorgen dat de benodigde gevelstenen aanwezig zijn.

Uw EPB-bouwknopendossier klaar in enkele stappen

In de knoop met uw bouwknopen? De Bouwknopenatlas van Wienerberger is dé manier om met één tool de EPB-regelgeving voor bouwknopen vlot toe te passen.

De Bouwknopenatlas kwam tot stand in nauwe samenwerking met de Universiteit Gent en in overleg met het Vlaams Energieagentschap (VEA). In een handomdraai toont de webtool u welke bouwknopen EPB-aanvaard zijn of welke EPB-aanvaarde bouwknoop er als valabel alternatief kan gelden. U weet meteen ook hoe u – voor uw specifieke project ­­­– de nieuwe regelgeving snel en correct toepast. Zo wordt de EPB-bouwknopenregelgeving voor elke bouwprof een haalbare kaart.

Na de berekening kunt u uw persoonlijke dossier in pdf-formaat downloaden. Kant-en-klaar om te overhandigen aan uw EPB-verslaggever. Naast een handig overzicht van alle bouwknopen in uw project, bevat het ook alle principedetailtekeningen.

Meer weten over bouwknopen en de regelgeving? Of onmiddellijk de Bouwknopenatlas toepassen op uw project?

Ga snel naar www.bouwknopenatlas.be

Overtuig uzelf en uw klanten, bezoek onze showrooms!

De ruwbouw van uw woning is niet alleen de kapstok van uw volledige project, het is ook een uithangbord. Reden te meer om er minstens evenveel aandacht aan te besteden als aan de afwerking. In de Wienerberger showrooms in Kortrijk en Londerzeel kunt u, samen met uw klanten:

  • kiezen uit meer dan 600 gevelstenen, kleipannen en kleiklinkers, telkens overzichtelijk en in echte plaatsingssituaties voorgesteld
  • (klanten) leren over esthetische oplossingen, constructie- en bouwtechnieken
  • zelf gevelstenen, kleipannen, raamprofielen en voegmortel combineren
  • stalen meenemen
  • professioneel advies inwinnen

In onze ‘Architect Corners’ kunt u als bouwprofessional met uw klanten rustig technische informatie doornemen, materialen keuren en combinaties overwegen.

Onze openingsuren

Alle hulp voor uw project op www.wienerberger.be

Bestekteksten, texturen voor 3D-applicaties, technische fiches van Wienerberger materialen:
u vindt ze allemaal op onze website, www.wienerberger.be.

U kunt er ook de karakteristieke druksterkte van een wand berekenen met de gekozen binnenmuursteen. Of de weerstand van uw dragende wand toetsen aan een gegeven lijnlast.

Het aantal te verankeren kleidakpannen voor uw hellend dak berekent u snel met de online verankeringsmodule.