close

Halfopen bebouwing langs steenweg in Oud-Heverlee

PCP Architects, Genk

“Modern wonen in een compact volume”
De grote uitdaging in dit bouwproject was zijn inpassing in de omgeving. De omliggende gebouwen zijn zeer verschillend in typologie, en de aangrenzende steenweg vraagt om voldoende privacy aan de straatzijde. Daarom werd het profiel van de aansluitende woning overgenomen. En begint de grote glaspartij in de voorgevel op een hoogte die binnenkijken bemoeilijkt.

In huis is alles gericht op openheid. Achteraan staan de keuken en de leefruimte in contact met de tuin, vooraan verbindt een vide de zit- hoek met de werkplek op de eerste verdieping. Daarnaast werd er gekozen voor een open trap, en gaan alle leefruimtes zonder deur in elkaar over.

Waarom Koramic Aleonard Patrimoine Rouge de Mars, Vert de Lichen en Noir de Vigne?

De gevelbekleding met keramische tegelpannen heeft verschillende voordelen. Het gebruik van hetzelfde materiaal voor de wanden en het dak creëert één krachtig hoofdvolume. Dat draagt de andere elementen die werden afgewerkt met zwarte beplating (de carport, de berging en het overdekte terras). Bovendien lieten de pannen ruimte voor 16 cm isolatie in de wanden.

Fotografie: Ben Antoniw