close

Onbeperkt uitzicht op Schelde of bos in Hemiksem

POLO Architects, Antwerpen & Brussel/Bruxelles

“Rustig wonen tussen park en Schelde”
Project Hemixveer door Mauro Poponcini en Patrick Lootens (POLO Architects) bestaat uit nieuwbouwappartementen. Die liggen aan de Schelde in Hemiksem – vlakbij het gehucht Callebeek, een voormalige industriesite en de abdij en het park van Sint-Bernardus. Het project geeft een nieuwe bestemming aan een voormalig brownfield.

Overlappende zones met verschillende functies en grote hoogteverschillen creëren een interessant profiel voor de site. In het laagste deel bedden de architecten zeven bouw- volumes in met elk onbeperkt uitzicht op de Schelde of het heraangelegde bos. Daartussen krijgt u doorzichten naar het park. Ook reikt het bos op verschillende plaatsen
tot in de woonzone.

Waarom Terca Iluzo Pagus Grijs-Zwart?
De architecten kiezen resoluut voor duurzame en minerale gevelmaterialen, bij voorkeur de traditioneel Belgische bak- steen. De aardse tinten en slanke voegen doen de gevel van Hemixveer sereen opgaan in de groene omgeving. Bovendien verwijst de steen naar de historische steenbak- kerijen op de site. Die produceerden de befaamde Boomse steen en leverden die via het water.