close

Twee volumes, één woning in Adegem

ArchitectuurburO, Eeklo

“Ruwe look versus gestileerde lichtheid”
Hoe combineert u op een unieke manier een kantoorruimte met een woonruimte? Het gebouw in Adegem geeft een origineel antwoord. Het concept bestaat uit twee afzonderlijke volumes: een woonruimte en een kantoorruimte met een tiental medewerkers. Op de verdieping worden beide verbonden door een private bureauruimte voor de eigenaar/zaakvoerder.

Waarom Terca Wasserstrich Special E1?
De gevelsteen geeft de straatzijde van het gebouw een massieve look, dit in contrast met de gestileerde lichtheid aan de private zijde van het gebouw. De lengte van de stenen zorgt voor een sterke horizontale belijning wat het gebouw visueel verlengt. De kleur geeft de impressie van een ruwe natuursteen, wat de massieve uitstra- ling van de muur accentueert.