close

Verbouwing van een Rijkswachtkazerne te Denderleeuw

Pascal François Architects, Pascal François, Aalst

“Een herkenbaar en open huis”
Rijkswachtkazerne wordt kantoorgebouw. Het gebouw werd gestript, de kroonlijst en nok werden verhoogd en het geheel kreeg een monolithische mantel waarbij gevel en dak naadloos in elkaar overlopen. De rode dakpanvlakken worden schijn- baar willekeurig doorprikt met ALU-glasvolumes die de visuele relatie met de omgeving versterken.

Waarom Koramic Stormpan 44 Natuurrood?
Door dezelfde rode kleipan te kiezen voor zowel dak als gevel, keert men terug naar de typologie van een huis met hellend dak in zijn meest zuivere basisvorm. Meteen wordt ook de link gelegd
met de nieuwe functie van het gebouw, namelijk kantoorruimte voor de sociale huisvestingsmaatschappij Dewaco Werkerswelzijn cv.